FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader u četvrtak i petak na Gospodarskom forumu u Davosu

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanadersudjelovat će u četvrtak i petak, 27. i 28. siječnja, na Svjetskomgospodarskom forumu u švicarskom Davosu, priopćila je u utorakhrvatska Vlada.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovat će u četvrtak i petak, 27. i 28. siječnja, na Svjetskom gospodarskom forumu u švicarskom Davosu, priopćila je u utorak hrvatska Vlada.

Sanader bi u četvrtak trebao sudjelovati na radnoj večeri u hotelu Derby, na kojoj bi se trebalo raspravljati na temu "Tko vodi Europu?". U petak prijepodne hrvatski premijer trebao bi se sastati sa senatorom Billom Fristom, vođom republikanske većine američkog Senata. Njihov sastanak organizirao je ABN-AMRO fond, priopćeno je.

Kasnije u petak predviđeni su sastanci Sanadera s čelnicima financijske korporacije Stanley Morgan, te tvrtki CISCO i Hewlett-Packard. Hrvatski premijer bi se također u Davosu trebao sastati s ministricom vanjskih poslova Švicarske Micheline Calmy Rey, priopćeno je iz Vlade.

Jednom godišnje u mondenom švicarskom zimovalištu Davosu Svjetski gospodarski forum okuplja vodeće svjetske političare, gospodarstvenike i znanstvenike, koji na brojnim okruglim stolovima i tematskim konferencijama pokušavaju naći odgovore na izazove s kojima se svijet suočava.

Svjetski gospodarski forum u Davosu utemeljen je 1971. godine. Godine 2002. Forum je održan u New Yorku u znak solidarnosti s tim gradom koji je 11. rujna 2001. bio meta terorističkih napada.

Hrvatska je na najvišoj razini sudjelovala u radu Foruma 1991. i 1992. godine, kada je izaslanstvo predvodio tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, te 2001. kada se na čelu izaslanstva nalazio predsjednik Stjepan Mesić. Prije dvije godine izaslanstvo je predvodio tadašnji ministar za europske integracije Neven Mimica, a prošle godine Forum je protekao bez visokih hrvatskih predstavnika.

Na ovogodišnjem Forumu, koji počinje u srijedu, sudjelovat će među ostalima i britanski premijer Tony Blair i francuski predsjednik Jacques Chirac, a glavne će teme rasprava biti svjetska solidarnost sa žrtvama razornog potresa i tsunamija u južnoj Aziji, te globalne klimatske promjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙