FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Cluster metalaca Sjevernog Jadrana

RIJEKA, 19. siječnja 2005. (Hina) - Cluster metalaca Sjevernog Jadrana,odnosno udruženje obrtnika i poduzetnika u metalnoj industriji,predstavljen je danas u Rijeci.
RIJEKA, 19. siječnja 2005. (Hina) - Cluster metalaca Sjevernog Jadrana, odnosno udruženje obrtnika i poduzetnika u metalnoj industriji, predstavljen je danas u Rijeci.

Na konferenciji za novinare rečeno je da je udruženje nastalo zbog razjedinjenosti i nekonkurentnosti malih poduzeća te da bi okupljanje u cluster moglo omogućiti ujednačeniji rad i razvoj metalne industrije na Sjevernom Jadranu.

Do sada se u nedavno osnovani cluster udružilo 16 poslovnih subjekata u kojima je zaposleno 186 radnika, s ukupnim prihodima od 62 milijuna kuna. Većina članova clustera je iz Rijeke i obližnjih općina i gradova Viškova, Jelenja, Matulja i Kastva.

Udruženi obrtnici i poduzetnici u metalnoj industriji smatraju da će zajednički moći preuzeti poslove opremanja brodova dugačkih do 35 metara, o čemu su, kako su istaknuli, započeli pregovore s brodogradilištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙