FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge: Povjerenstvo za prosudbu programa za spolni odgoj nekompetentno

ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske i Pravni timIskoraka i Kontre na današnjoj su konferenciji za novinare ocijenilikako je Povjerenstvo za prosudbu svih programa koji se provode vezanoza spolni odgoj, a kojeg je sastavilo Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa nekompetentno, a čelnog čovjeka povjerenstvaVladimira Grudena, optužili su za homofobiju.
ZAGREB, 26. siječnja 2005. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske i Pravni tim Iskoraka i Kontre na današnjoj su konferenciji za novinare ocijenili kako je Povjerenstvo za prosudbu svih programa koji se provode vezano za spolni odgoj, a kojeg je sastavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nekompetentno, a čelnog čovjeka povjerenstva Vladimira Grudena, optužili su za homofobiju.

U Povjerenstvu su okupljeni pripadnici samo jedne konfesije, nema niti jednog predstavnika ženskih udruga, kao niti Državne pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, upozorila je među ostalim koordinatorica Ženske mreže Hrvatske Bojana Genov.

Predstavnici Ženske mreže Hrvatske, Iskoraka i Kontre traže da se izvannastavni "Teen Star" program spolnog odgoja hitno suspendira, jer kako su istaknuli, širi vjerske dogme, a odvojena predavanja za dječake i djevojčice predviđena tim programom, posve su neprihvatljiva.

"Ako je Ministarstvo odobrilo ulazak tog programa u škole temeljem preporuke Hrvatske biskupske konferencije, zahtijevamo smjenu ministra znanosti, obrazovanja i športa", istaknuli su predstavnici tih udruga.

Oni su ujedno zatražili prihvaćanje cjelovitog programa spolnog odgoja kojeg su zajednički načinili predstavnici civilnih udruga, liječnici i stručnjaci, a koji je jesenas vraćen na doradu.

Naglašavajući potrebu uvođenja kvalitetnog spolnog odgoja u škole državna pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik istaknula je kako su naziv, cilj i zadaća Povjerenstva za prosudbu programa za spolni odgoj posve nejasni.

Ako se Povjerenstvo ne raspusti predstavnici Ženske mreže Hrvatske, Iskoraka i Kontre najavili su potpisivanje peticije i akcije usmjerene na privlačenje pozornosti međunarodne javnosti.

(Hina) xkt yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙