FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 21. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati.
ZAGREB, 21. siječnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Udruga Potrošač danas je zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu predala 35 tisuća potpisanih punomoći s odštetnim zahtjevima koji će se pridodati tužbi protiv države i T-HT-a, zbog navodne nezakonite naplate fiksnih telefonskih usluga. Udruga Potrošač tužilo je T-HT zbog telefonske pretplate, koju smatraju nezakonitom i "čistom dobiti HT-a", te tarifnog sustava po kojem se kao obračunska jedinica uzima minuta umjesto sekunde razgovora. "Ovim sporom tražimo naknadu štete zbog protupravne naplate i želimo zaustaviti ovakvu praksu, ne samo u naplati telefonskih usluga, nego i uopće", kazala je predsjednica te udruge Jadranka Kolarević.

ZAGREB - Novinarku Jutarnjeg lista Antoniju Knežević, koja je na predsjedničkim izborima namjerno dva puta glasovala, u Karlovcu i Mostaru, policija neće kazneno prijaviti zbog zlouporabe izbornog prava, već će odluku o mogućem pokretanju kaznenom postupku prepustiti tužiteljstvu. Zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel kazao je kako protiv novinarke do sada nije podnesena nikakva kaznena prijava te da će tužiteljstvo o daljnjim koracima odlučiti nakon što prouči policijsko izviješće. "Novinarka tvrdi da nije imala namjeru nikoga oštetiti nego samo ukazati na mogućnost manipuliranja glasovima, no, iako nije bilo zle namjere, upitan je način na koji je to pokazala jer je ipak riječ o kršenju zakona", kazao je Novosel.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa raspisalo je natječaj za izbor učitelja za rad u dopunskoj nastavi s djecom hrvatskih građana u inozemstvu za njemačko, talijansko, francusko i španjolsko govorno područje na rok od dvije godine. Dopunska nastava za djecu hrvatskih građana održava se u 19 zemalja za oko 6400 djece, rekao je pomoćnik ministra znanosti za međunarodnu suradnju Radovan Fuchs. U tim zemljama radi oko 90 hrvatskih nastavnika uz potporu Ministarstva znanosti, a cijeli program izvođenja dopunske nastave hrvatsku državu stoji 23 do 25 milijuna kuna.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa najavilo je da će pokrenuti javnu raspravu na svojim internetskim stranicama o spolnom odgoju u osnovnim i srednjim školama, kako bi se kao i glede školskoga kalendara, ocjenjivanja i zakona o udžbenicima, javnost i struka uključile u raspravu i dali svoje mišljenje. Javna rasprava o spolnom odgoju na internetskom portalu Ministarstva (www.mzos.hr) počinje ovih dana, izjavila je glasnogovornica Danijela Grizelj. Ministarstvo je s tim u vezi osnovalo i Povjerenstvo za prosudbu svih programa o spolnom odgoju i obrazovanju koji se provode u osnovnim i srednjim školama.

ZAGREB - Socijaldemokratska studentska unija (SSU) pozvala je sve studente da 26. siječnja izađu na izbore za studentske predstavnike na zagrebačkom Sveučilištu, te optužila vodstvo Studentskog zbora da namjerno ne informira studente o izborima kako bi, bez ikakvog zalaganja za studentska prava, zadržalo svoje pozicije. "Vodstvu Studentskog zbora očito odgovara sistem 'što manje studenti o nama znaju to bolje' jer im to omogućava da po dvije godine ne rade ništa osim što dodjeljuju svojim prijateljskim studentskim udrugama basnoslovne iznose za navodno kvalitetne projekte", izjavio je novinarima glavni tajnik SSU-a Tomislav Saucha.

ZAGREB - Povećanje satnice za 5 posto, usklađivanje rasta satnice s rastom BDP-a, utvrđivanje dodataka za rad u drugoj smjeni, rad subotom, nedjeljom i praznikom, povećanje regresa za godišnji odmor te božićnice, neka su od poboljšanja materijalnih prava radnika naftne kompanije Ine utvrđena novim Kolektivnim ugovorom. Taj su ugovor, o kojem su dvomjesečni pregovori okončani krajem prošle godine, danas potpisali predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević i Inini sindikati - Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala, Sindikat Ine i naftnog gospodarstva, te INAŠ - Sindikat Ine i društava Ine.

ZAGREB - Nadzorni odbor ACI-ja na današnjoj je sjednici među 11 pristiglih ponuda za novog direktora toga sustava marina izdvojio ponude tri kandidata, od kojih će idućega tjedna izabrati direktora, doznaje se od državnog tajnika za more i predsjednika Nadzornog odbora ACI-a Branka Bačića, koji nije želio imenovati ta tri kandidata, kao niti reći radi li se o ljudima iz sustava ACI ili nekim drugim.

ZAGREB - Kuna je na današnjoj tečajnici Hrvatske narodne banke ojačala prema euru za 0,28 posto u odnosu na tečajnu listu od ponedjeljka. Srednji tečaj eura na današnjoj tečajnoj listi HNB-a iznosi 7,501502 kune. Na vrijednosti je prema kuni oslabio ovoga tjedna i švicarski franak, za 0,40 posto, na 4,851887 kuna.

RIJEKA - U Mošćeničkoj Dragi danas je uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin pod osnovanom sumnjom da je ovog mjeseca, prijeteći vatrenim oružjem, opljačkao poslovnicu Podravske banke u Crikvenici, izvijestila je primorsko-goranska Policijska uprava. On je osumnjičen da je 11. siječnja u Crikvenici prijeteći pištoljem opljačkao banku i odnio u domaćoj i stranoj valuti oko 150.000 kuna. (Hina) xrk ygk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙