FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska Crkva ne preporuča uporabu prezervativa

MADRID, 19. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Španjolska Katolička crkvapotvrdila je u srijedu u priopćenju da nije moguće preporučiti uporabuprezervativa i da nije promijenila doktrinu o tom pitanju.
MADRID, 19. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Španjolska Katolička crkva potvrdila je u srijedu u priopćenju da nije moguće preporučiti uporabu prezervativa i da nije promijenila doktrinu o tom pitanju.

"Nije moguće preporučiti uporabu prezervativa", izjavila je Španjolska biskupska konferencija, reagirajući na izjave svog službenog predstavnika i glavnog tajnika Juana Antonia Martineza Camina.

"Prezervativ ima svoje mjesto u kontekstu cjelokupne i opće prevencije aidsa", kazao je potonji po završetku susreta sa španjolskim ministrom zdravstva.

"Protivno onome što su neki izjavljivali, nije točno" da su te izjave "promijenile mišljenje Crkve o prezervativu", dodala je Biskupska konferencija.

"Jedino ponašanje koje se može preporučiti je odgovorno življenje spolnosti sukladno moralnim načelima", piše u priopćenju u kojemu se usto poziva na suzdržanost i na vjernost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙