FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Air Bosna" polijeće u travnju

SARAJEVO, 26. siječnja 2005. (Hina) - Bosanskohercegovačka zrakoplovnatvrtka "Air Bosna" obnovit će redovite letove početkom travnja,prenosi u srijedu sarajevsko "Oslobođenje".
SARAJEVO, 26. siječnja 2005. (Hina) - Bosanskohercegovačka zrakoplovna tvrtka "Air Bosna" obnovit će redovite letove početkom travnja, prenosi u srijedu sarajevsko "Oslobođenje".

Vršitelj dužnosti direktora "Air Bosne", koja je prije gotovo dvije godine prekinula redovito poslovanje zbog nagomilanih gubitaka, Mustafa Eminefendić izjavio je za ovaj list kako će prvi letovi biti prema odredištima u Italiji, Njemačkoj i Turskoj.

Nakon odluke Vlade Federacije BiH početkom ovog tjedna da pomogne financijsku konsolidaciju domaćeg zračnog prijevoznika, poslovodstvo "Air Bosne" najavilo je nabavku dva zrakoplova tipa ATR sa 66 odnosno 72 sjedala.

Prva letjelica trebala bi stići u Sarajevo tijekom ožujka, a druga u travnju.

Zrakoplovi su rabljeni, a kupljeni su uz posredovanje Hypo-Alpe-Adria Bank odnosno Hypo Leasinga i otplaćivat će se narednih deset godina. Ukupna vrijednost tih zrakoplova procijenjena je na oko devet milijuna eura.

Realizira li se taj posao, "Air Bosna" bi po prvi put dobila vlastite zrakoplove jer je od osnutka 1994. godine uvijek letjela na iznajmljenim zrakoplovima, najprije ruske, a potom američke i europske proizvodnje.

Vlada Federacije BiH također je odlučila uvesti posebnu pristojbu od 20 konvertibilnih maraka (10 eura) koja će se naplaćivati svakom putniku koji zrakoplovom putuje iz Sarajeva, a ta sredstva će biti upotrijebljena za potporu domaćem zračnom prijevozniku.

Trenutačno se navodno pregovara o letovima koje bi "Air Bosna" mogla obavljati prema Hrvatkoj kao i Nizozemskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙