FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAC: Povoljniji uvjeti plaćanja cestarine za autoprijevoznike

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) prihvatilesu nov sustav naplate cestarine i primjenu kartice SMART, pa ćeprijevoznici i drugi veliki korisnici autocesta moći s odgodom plaćaticestarinu, a za čestu uporabu autoceste ostvarivat će i popust,izvijestio je danas HAC nakon sastanka uprava Gospodarskog interesnogudruženja Hrvatski cestovni prijevoznici i HAC-a.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatske autoceste (HAC) prihvatile su nov sustav naplate cestarine i primjenu kartice SMART, pa će prijevoznici i drugi veliki korisnici autocesta moći s odgodom plaćati cestarinu, a za čestu uporabu autoceste ostvarivat će i popust, izvijestio je danas HAC nakon sastanka uprava Gospodarskog interesnog udruženja Hrvatski cestovni prijevoznici i HAC-a.

Sastanak je održan na zahtjev prijevoznika za povoljnijim uvjetima korištenja autocesta kojima upravlja HAC. Prijevoznici su upravo tražili mogućnost odgode plaćanja cestarine uvođenjem prijevozničke kartice i stimulativnog popusta za učestalost korištenja autocesta.

Na sastanku je utvrđeno da su cijene korištenja autocesta kojima upravlja HAC za IV kategoriju vozila (teška teretna vozila) u prosječnoj razini sa cijenama na autocestama zemalja Europske unije, izvijestili su iz HAC-a. Navode da veliki broj zemalja u Europi (Slovenija, Francuska, Španjolska, planinske autoceste u Italiji, Austrija) ima višu cestarinu za navedenu kategoriju vozila, a neke, i to samo na pojedinim dionicama, imaju nižu cestarinu od Hrvatskih autocesta.

Dogovoreno je da se Hrvatske autoceste i Hrvatski cestovni prijevoznici ponovno sastanu za mjesec dana, do kada će svaka strana razraditi svoj prijedlog rješenja koje bi zadovoljio obostrane interese.

Inače, novi sustav naplate u potpunosti će biti integriran i instaliran na autocestama kojima upravlja HAC nakon dovršetka građenja AC Zagreb-Split u lipnju ove godine, kažu u HAC-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙