FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na natječaj za dizajn hrvatske stolice prijavilo se 68 sudionika

ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Na "Natječaj za idejna rješenjastolica baziranih na patentiranom sustavu upletenih kuglica SLOG",kojeg organizira agencija Arbor Sapiens u suradnji s Hrvatskimdizajnerskim društvom, prijavilo se ukupno 68 sudionika, objavili suiz Hrvatskog dizajnerskog društva.
ZAGREB, 25. siječnja 2005. (Hina) - Na "Natječaj za idejna rješenja stolica baziranih na patentiranom sustavu upletenih kuglica SLOG", kojeg organizira agencija Arbor Sapiens u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, prijavilo se ukupno 68 sudionika, objavili su iz Hrvatskog dizajnerskog društva.

Najveći broj prijavljenih čine diplomirani dizajneri (39,7 posto) te studenti dizajna i arhitekture (33,3 posto).

Od sudionika natječaja očekuje se da nakon tri mjeseca, koliko natječaj traje, prezentiraju inovativna rješenja u dizajnu stolica, ležaljki, naslonjača i ostalog namještaja koji koriste sustav upletenih kuglica "SLOG".

Inovator tog posebnog sustava upletenih kuglica je Vladimir Sušanj Inđić, koji je sustav prijavio kao patent pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo. Sustav "SLOG" odlikuje se ergonomskom kvalitetom, jer se "mreža s kuglicama" prilagođava ljudskom tijelu, amortizira nagle pokrete i vibracije te potiče cirkulaciju.

Radovi će se, kako su istaknuli organizatori, ocjenjivati prema šest ključnih kriterija: inovativnost, ergonomija, funkcionalnost, estetika, proizvodivost i procjena tržišnog uspjeha.

Rok za predaju radova je 5. travnja ove godine, a pobjednika će stručni žiri objaviti 26. travnja.

Nagradni fond iznosi 38.000 kuna bruto, a svi autori čiji će radovi ući u kasniju proizvodnju uz nagrade ostvaruju i pravo na autorsku naknadu.

Organizatori natječaja su naglasili kako su zadovoljni brojem prijavljenih radova, jer je, kako su pojasnili, prošlo više od 15 godina da u Hrvatskoj nitko nije predstavio i tržištu ponudio stolicu koja je cjelovit hrvatski proizvod, od same ideje, razrade do proizvodnje i promocije.

Stoga su mišljenja kako je ovaj natječaj dobar znak za početak razvoja hrvatske industrije namještaja i proizvoda za uređenje interijera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙