FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspored izložaba Muzeja za umjetnost i obrt 2005.

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebački Muzej za umjetnost iobrt (MUO) priredit će ove godine u sklopu slavlja 125. rođendanadeset izložaba slikarstva, skulpture, keramike, grafike, fotografije,dizajna, umjetničkog obrta i arhitekture.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt (MUO) priredit će ove godine u sklopu slavlja 125. rođendana deset izložaba slikarstva, skulpture, keramike, grafike, fotografije, dizajna, umjetničkog obrta i arhitekture.

U MUO-u se do 30. siječnja na izložbi "Donacija obitelji Tuškan" mogu razgledati slike znamenitih hrvatskih slikara i kipara te sagovi iz Male Azije i srebrni predmeti iz Sjeverne Amerike.

Uz izložbu keramike "Porculan (Meissen - Beč)", od 10. veljače do 6. ožujka, bit će predstavljena istoimena knjiga nedavno umirovljena djelatnika MUO-a Stanka Staničića.

Gotovo istodobno moći će se vidjeti izložba 87 slika Alme Orlić pod nazivima "Muzejski krajolik", "Muzejske genre scene" i "Portreti muzejskih izložaka".

Od polovice ožujka do polovice travnja MUO će prirediti izložbu slika ranobaroknoga slovenskog slikara Hansa Georga Geigera i suradnika, koji je djelovao u sjeverozapadnoj Hrvatskoj od 1650. do 1681.

Na petoj izložbi, od 12. do 30. travnja, bit će predstavljena djela arhitekata Maria Bote, Maria Campia i Aurelia Galfettia, poznatih po radovima u zadnja tri desetljeća XX. stoljeća u švicarskom kantonu Ticinu.

Jedan od najpoznatijih finskih dizajnera Taipo Wirkkala (1915.-1985.) zagrebačkoj će publici biti predstavljen od 19. travnja do 15. svibnja, a doajen hrvatske fotografije Mladen Tudor, dugogodišnji fotoreporter "Vjesnika", od 10. do 31. svibnja, izborom iz cjelokupna stvaralaštva.

Ljeto u MUO-u, od 21. lipnja do 20. kolovoza, obilježit će izložba stotinjak znakovitih primjera učinkovite uporabe plakata, oglasa i poruka u elektroničkim medijima.

Izlošci iz Muzeja scenskih lutaka državnog akademskog kazališta "Sergej Obrazcov" iz Moskve (lutke, skice, plakati i videozapisi) moći će se vidjeti na izložbi od 25. kolovoza do 4. rujna.

Na završnoj ovogodišnjoj izložbi od 25. rujna do 31. prosinca bit će prikazano više od 200 reprezentativnih umjetnina namještaja, predmeta u kovini i staklu, slika, grafika i drugog.

U MUO-u je do 31. prosinca u stalnu postavu i izložba "Od gotike do danas".

(Hina) xsdju ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙