FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Boerse želi pridobiti Londonsku burzu

FRANKFURT, 17. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Deutsche Boerse želi usljedeća dva do četiri tjedna nagovoriti upravu Londonske burze (LSE)da podupre njezinu ponudu za preuzimanje, izjavio je izvor u nadzornomodboru njemačke burze.
FRANKFURT, 17. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Deutsche Boerse želi u sljedeća dva do četiri tjedna nagovoriti upravu Londonske burze (LSE) da podupre njezinu ponudu za preuzimanje, izjavio je izvor u nadzornom odboru njemačke burze.

Deutsche Boerse ponudila je 2,43 milijarde dolara za preuzimanje londonskog konkurenta a uspjeh te transakcije rezultirao bi stvaranjem druge po veličini svjetske burze nakon one u New Yorku.

"U ovom je trenutku neprijateljsko preuzimanje isključeno. Deutsche Boerse želi dogovor koji će preporučiti uprava LSE-a", izjavio je član nadzornog odbora koji nije želio biti imenovan.

"Cilj DB-a jest uvjeriti upravu LSE-a u sljedeća dva do četiri tjedna da bi to bio ispravan potez budući da nam se čini da već imamo potporu dioničara LSE-a", dodaje izvor u nadzornom odboru, napominjući da "Deutsche Boerse ima sredstava za povećanje ponude ako oni ocijene da bi to trebalo učiniti".

Uprava DB-a će također pokušati pridobiti potporu onih dioničara koji se ne slažu s ponudom za preuzimanje, ističe izvor u DB-u: "Uprava i nadzorni odbor objasnit će manjinskim dioničarima poput TCI-ja zašto bi trebalo poduprijeti ponudu", napominje on.

Glasnogovornik Deutsche Boerse nije htio komentirati te navode. "Za nas je nezamislivo da te informacije potječu iz izvora u nadzornom odboru te ih ne želimo komentirati", kazao je glasnogovornik.

Nadzorni odbor DB-a trebao bi se sastati u ponedjeljak a izvor kaže da nije vjerojatno da će se tom prilikom raspravljati o ponuđenoj cijeni za LSE.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙