FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraživanje: U seksualnom lancu gotovo 300 srednjoškolaca

WASHINGTON, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Prva "mapa" seksualnogponašanja američkih tinejdžera daje novi smisao upozorenjima odraslihda, kada spavate s nekom osobom ne spavate samo s njom, nego i sa svimnjezinim prethodnim partnerima, objavili su znanstvenici u utorak.
WASHINGTON, 25. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Prva "mapa" seksualnog ponašanja američkih tinejdžera daje novi smisao upozorenjima odraslih da, kada spavate s nekom osobom ne spavate samo s njom, nego i sa svim njezinim prethodnim partnerima, objavili su znanstvenici u utorak.

Oni su otkrili lanac od 288 seksualnih odnosa "jedan na jedan" u jednoj američkoj srednjoj školi, što znači da je učenik na kraju lanca imao izravan seksualni odnos sa jednim partnerom, a neizravan sa 286 ostalih. Ili drugim riječima, jedan dječak je imao seksualni odnos s jednom djevojkom, koja je imala odnos s drugim dječakom, koji je imao odnos s drugom djevojkom i tako dalje.

Sociolozi koji su proveli istraživanje iznenađeni su tim otkrićem, koje je pokazalo i da se, unatoč popularnosti i reputaciji među vršnjacima, većina tinejdžera nije upuštala u promiskuitetne veze.

"Učenici vjerojatno znaju da je njihov partner ranije imao seksualni odnos s nekim drugim, no ne razmišljaju da je taj drugi imao odnos s još nekim, a taj netko s nekim trećim i tako dalje", rekao je sociolog James Moody, koji je vodio istraživanje.

Dodao je da bi zbog toga trebalo primjeniti drugačiji pristup edukaciji o zdravlju i, još važnije, prevenciji spolno prenosivih bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙