FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na festivalu u Rotterdamu neće se prikazati Van Goghov film

DEN HAAG, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Film "Submission" nizozemskogredatelja Thea van Gogha, kojeg je prošle godine ubio islamskiekstremist, neće se prikazati na Međunarodnoj filmskoj smotri uRotterdamu iz sigurnosnih razloga, priopćili su u ponedjeljakorganizatori.
DEN HAAG, 24. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Film "Submission" nizozemskog redatelja Thea van Gogha, kojeg je prošle godine ubio islamski ekstremist, neće se prikazati na Međunarodnoj filmskoj smotri u Rotterdamu iz sigurnosnih razloga, priopćili su u ponedjeljak organizatori.

"Festival će poštovati odluku Column Productionsa", producenta filma, ističe se u priopćenju.

Prikazivanje "Submissiona" bilo je planirano za 30. siječnja, u prigodi velike rasprave o slobodi govora u filmu i o odgovornosti redatelja koja je u središtu ove 34. po redu smotre.

"Submission" je kratkometražni film o Kuranu i o podložnosti žene u muslimanskome svijetu. Snimljen je 2004., a svom je autoru priskrbio prijetnje smrću i nekoliko sudskih postupaka.

Thea van Gogha, potomka Vincenta Van Gogha, nasred ulice, 2. studenog u Amsterdamu je ubio 26-godišnjak s marokanskim i nizozemskim državljanstvom koji je djelovao uime islamskog radikalizma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙