FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski predsjednik traži povišicu plaće za vojsku

MOSKVA, 24. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik VladimirPutin poručio je vladi da povisi plaće u oružanim snagama za najmanjedvadeset posto, objavile su u ponedjeljak ruske novinske agencije, štoje znatno više od planirane desetpostotne povišice.
MOSKVA, 24. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je vladi da povisi plaće u oružanim snagama za najmanje dvadeset posto, objavile su u ponedjeljak ruske novinske agencije, što je znatno više od planirane desetpostotne povišice.

Od Nove godine tisuće su uglavnom starijih Rusa izašle na ulicu i kritizirale Putina zbog novoga zakona koji zamjenjuje povlastice poput prijevoznih i zdravstvenih malim gotovinskim naknadama.

Prosvjednici su prisilili vladu da objavi hitan paket mjera koji će stajati 105 milijarda rubalja, što je oko 3,75 milijarda dolara. Još se ne zna koliko će stajati najnovija povišica u vojsci.

Ministar financija Aleksej Kudrin rekao je da će desetpostotna povišica plaće stupiti na snagu 1. rujna. Putin je rekao da je to prekasno i da nije dovoljno, objavila je agencija Interfax.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙