FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: u Lici i Gorskom kotaru obavezna zimska oprema

ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Na svim cestama u Lici i Gorskomkotaru obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila, izvijestio jeHrvatski autoklub.
ZAGREB, 24. siječnja 2005. (Hina) - Na svim cestama u Lici i Gorskom kotaru obavezna je upotreba zimske opreme za sva vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Snijeg pada i u cijeloj Karlovačkoj, u većem dijelu Sisačko-moslavačke, ali i na području Zagrebačke županije, u istočnoj Istri, uključujući i Učku, na dijelu unutrašnjosti Istarskog poluotoka, sjeverozapadnoj Hrvatskoj na području Brezničkog Huma preko Sv. Helene do Zagreba, nešto slabiji sa kišom pada na području Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

Na snazi je zabrana prometa na staroj županijskoj cesti kroz Gorski kotar za prikoličare i tegljače, i to duž dionice Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje, pa se vozače tih vozila savjetuje da se upute na autocestu A6 Rijeka-Zagreb, ali samo oni koji imaju zimsku opremu. Za osobna vozila obavezna je zimska oprema dok je za ostala teretna vozila i autobuse obvezna uporaba lanaca na pogonskim kotačima.

Na D23 Žuta Lokva-Senj obavezna je upotreba lanaca preko Vratnika za priključna vozila prikoličara i tegljača. Na dijelu iste ceste, odnosno na obilaznici oko budućeg tunela Mala Kapela molimo za osobit oprez pri vožnji.

Na državnoj cesti D25, Korenica-Gospić-Karlobag obavezna je uporaba lanaca na pogonskim kotačima za autobuse, teretna vozila i tegljače te osobna vozila koja voze na ljetnim gumama.

Savjetuje se pozorna vožnja gorskim predjelima (mostovi, usjeci, prijevoji) zbog mogućeg nailaska na poledicu.

Na graničnom prijelazu Macelj povremeno je pojačan teretni promet u oba smjera. Ostalim graničnim prijelazima prometuje se bez duljeg zadržavanja.

Od 8 sati trajekt na liniji Brestova-Porozina za otok Cres ne prevozi autobuse i kamione preko 5 tona zbog visokog mora. Na Cres mogu doći preko Krka trajektnom linijom Valbiska-Merag. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙