FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Kip Međugorske Gospe je "čudo"

RIM, 23. siječnja 2005. (Hina) - Krvave suze koje su se prije desetgodina pojavile na kipu Gospe iz Međugorja u talijanskom graduCivitavecchiji, nedaleko od Rima, nisu dobile svoje znanstvenoobjašnjenje, pa bi se moglo govoriti o "čudu", piše u nedjelju list"Corriere della Sera".
RIM, 23. siječnja 2005. (Hina) - Krvave suze koje su se prije deset godina pojavile na kipu Gospe iz Međugorja u talijanskom gradu Civitavecchiji, nedaleko od Rima, nisu dobile svoje znanstveno objašnjenje, pa bi se moglo govoriti o "čudu", piše u nedjelju list "Corriere della Sera".

Pod naslovom "Civitavechia i Gospa: 'Pravo čudo' ", list na prvoj stranici piše da je ekskluzivno pregledao golemi dosje o cijelom slučaju iz kojeg se vidi da znanstvenici nisu mogli objasniti krvarenje iz očiju kipa. Tekst je napisao Vittorio Messori, katolički novinar koji je, uz ostalo, objavio i knjigu razgovora s papom Ivanom Pavlom II. i koji je pregledao navedeni dosje, koji će naknadno biti objavljen, a u kojem se iznosi kako se "nakon svih istraživanja ne može pronaći objašnjenje događaja pa ga se prepušta nadprirodnom misteriju".

Kip Međugorske Gospe, koji je iz Međugorja donesen obitelji Gregori u Civitavechiji, počeo je suziti krv 2. veljače 1995. To krvarenje je prva uočila tada petogodišnja Jessica Gregori. Kipić je potom dan na analizu. Krv je analizirana i utvrđeno je da pripada muškarcu. No, nije nikada otkriveno kako je kip počeo suziti krv.

Biskup Civitavecchije monsignor Girolamo Grillo bio je vrlo skeptičan glede te pojave, ali prema onome što je napisao u svome dnevniku, koji je postao dijelom ukupnog dosjea, prolazio je kroz velika iskušenja i na koncu se uvjerio u nadnaravnost. Kip je ukupno 14 puta suzio krv.

U Civitavecchiju su nakon toga počeli dolaziti hodočasnici iz cijeloga svijeta kako bi vidjeli tu pojavu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙