FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Audrey Tautou glavna uloga u "Da Vincijevu kodu"

PARIZ, 22. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuska glumica Audrey Tautouizabrana je među više kandidatkinja da tumači glavnu žensku ulogu ufilmskoj inačici bestselera "Da Vincijev kod", u kojemu će nastupitiuz Amerikanca Toma Hanksa, piše časopis Le Parisien od subote.
PARIZ, 22. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuska glumica Audrey Tautou izabrana je među više kandidatkinja da tumači glavnu žensku ulogu u filmskoj inačici bestselera "Da Vincijev kod", u kojemu će nastupiti uz Amerikanca Toma Hanksa, piše časopis Le Parisien od subote.

Tautou će, kako piše časopis, glumiti lik Sophie Neveu, mlade Francuskinje koja pomaže profesoru Robertu Langdonu - kojeg tumači Tom Hanks - u njegovu istraživanju. Jean Reno, dodaje Le Parisien, glumi detektiva Bezua Fachea.

Filmsku adaptaciju romana Amerikanca Dana Browna, koji je prodan u više od 20 milijuna primjeraka u svijetu, režirat će Ron Howard, a producirati Columbia/Sony Pictures. Proračun mu je oko 100 milijuna dolara, a njegovo bi prikazivanje u kinodvoranama u SAD-u i u Francuskoj trebalo početi 19. svibnja 2006.

Le Parisien podsjeća da su se za ulogu Sophie Neveu natjecale Vanessa Paradis, Sandrine Bonnaire, Judith Godreche, Sophie Marceau, Juliette Binoche i Linda Hardy.

Tautou je svjetsku slavu stakla 2001. godine ulogom u filmu Amelie.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙