FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jordan bi snimio film o Gotovininu suborcu?

ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Redatelj Neil Jordan pregovara sIrcem poznatim kao Tony Cascarino, koji se u Hrvatskoj borio zajedno s generalom Antom Gotovinom, da od njegove životne priče snimi film,piše irski list "Belfast Telegraph".
ZAGREB, 18. siječnja 2005. (Hina) - Redatelj Neil Jordan pregovara s Ircem poznatim kao Tony Cascarino, koji se u Hrvatskoj borio zajedno s generalom Antom Gotovinom, da od njegove životne priče snimi film, piše irski list "Belfast Telegraph".

Suradnici bivšeg irskog vojnika - koji je prošloga tjedna opovrgao vijesti da je osmislio veliku krađu banke u Irskoj - potvrdili su da Cascarino vodi pregovore s Jordanom.

Jordan, hollywoodski redatelj irskog podrijetla, poznat je po filmskim hitovima "Michael Collins", "Plačljiva igra" i "Osmjeh Mona Lise".

Kontroverzni irski vojnik, koji je objavio svoje memoare pod pseudonimom "Tony Cascarino", prema riječima njegovog suradnika, želi da priča o njegovom životu "prenese određene poruke, a zarada ga ne zanima".

"Upravo zato je odlučio bjaviti svoje rukopise bez zarade, a neki dijelovi njegovih memoara besplatno su objavljeni i u hrvatskim medijima", kazao je jedan njegov suradnik.

Cascarino, poznat i kao "Striker", služio je i u francuskoj Legiji stranaca a tijekom rata u Hrvatskoj borio se na strani Hrvata. Zapovjednik mu je bio general Ante Gotovina.

Irske novine pišu da je prema tvrdnjama nekih medija s područja bivše Jugoslavije upravo Cascarino izveo Gotovinu iz Hrvatske, nakon što je protiv njega podignuta optužnica Haškog suda. Neki mediji javljali su i o tome da Cascarino pomaže Gotovini u bijegu, te da ga skriva u Irskoj.

"Mi smatramo da postoji stalna usklađena kampanja klevetanja britanskih obavještajnih službi protiv Gotovine i njegovih pristaša, a cilj te kampanje je da se general diskreditira u očima javnosti, i da izgleda poput kriminalca i teroriste", kazao je Cascarinov suradnik, a prenosi "Belfast Telegraph".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙