FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slalom Sljeme: Poutiainen prva heroina Sljemena

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Finkinja Tanje Poutiainenpobjednica je sljemenskoga "Zlatnog medvjeda" prve slalomske utrkeSvjetskog kupa u Hrvatskoj, u kojoj su Nika Fleiss i Ana Jelušićosvojile osmo, odnosno deveto mjesto i time ublažile razočaranje višeod 20.000 gledatelja odustajanjem Janice Kostelić u prvoj vožnji.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Finkinja Tanje Poutiainen pobjednica je sljemenskoga "Zlatnog medvjeda" prve slalomske utrke Svjetskog kupa u Hrvatskoj, u kojoj su Nika Fleiss i Ana Jelušić osvojile osmo, odnosno deveto mjesto i time ublažile razočaranje više od 20.000 gledatelja odustajanjem Janice Kostelić u prvoj vožnji.

Finkinja je najdužu slalomsku stazu u ženskom skijanju odvezla za ukupno 1:50.71 sekundi, drugoplasiranu Amerikanku Kristinu Koznick ostavila je svega 7 stotinki sekunde, a vodeću nakon prve vožnje, a konačno trećeplasiranu Austrijanku Marlies Schild 48 stotinki. Poutiainen je trećom slalomskom, a ukupno četvrtom ovosezonskom pobjedom došla i ne čelo ukupnog poretka Svjetskog kupa sa 806 bodova, osam više od Austrijanke Renate Goetschl i 17 od trećeplasirane Janice.

Samoborka Fleiss je osmim mjestom na Sljemenu došla do najboljeg rezultata karijere, a za pobjednicom iz Finske zaostala 1.31 sekundi. Svega tri stotinke dijelilo je Fleiss i Riječanku Jelušić, koja je nakon prve vožnje bila senzacionalna šesta, a u drugoj je slabijom vožnjom u tzv. "filteru" malo pokvarila plasman, no njezino deveto mjesto joj je drugi rezultat karijere, odmah iza petog mjesta iz Aspena ove sezone.

Fleiss je za osmo mjesto dobila 32 boda i nagradu od 3000 eura, a Jelušić 29 bodova i 2500 eura u najbogatijoj utrci u povijesti ženskog Svjetskog kupa nakon koje je pobjednica Poutainen dobila 50.000 eura, a 29. Amerikanka Ross tisuću eura.

"Obje staze bile su teške i vrlo zahtjevne. Sretna sam zbog ovog rezultata posebice što sam skijala pred svojim navijačima", kazala je Nika. Mlada Samoborka osvrnula se i na nastup Janice Kostelić koja je u prvoj vožnji promašila vrata i odustala. "Svi smo bili tužni kada smo čuli da je Janica odustala no ona je dokazala kolika je velika osoba usprkos slomljenom srcu što nije uspjela pred svojim navijačima došla nas je bodriti uoči druge vožnje i pružiti nam podršku".

Mlada Riječanka pohvalila je odličnu organizaciju te navijače kojih je na sljemenskom Crvenom spustu bilo oko 20.000. "Nastup pred ovolikim brojem navijača zaista je veliki doživljaj i sretna sam što smo Nika i ja među deset najboljih. U obje vožnje išla sam na sve ili ništa i zadovoljna sam s ovim nastupom. Staza je bila odlična i vrlo dobro pripremljena", kazala je Ana.

Janica Kostelić okončala je svoj nastup na sljemenskom "Zlatnom medvjedu" na 17. vratima prve vožnje. Sa startnim brojem 7 Janica je "zajašila" vrata neposredno prije prvog prolaznog vremena, na razočaranje više od 20.000 gledatelja koji su se okupili oko sljemenskoga Crvenoga spusta. Iako gotovo nitko nije vidio pogrešku, Janica je kao pošteni sportaš priznala pogrešku i odustala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙