FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezijska vojska ubila 120 pobunjenika u Bandi Acehu

BANDA ACEH, 20. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Indonezijska vojska ubilaje u zadnja dva tjedna najmanje 120 pobunjenika u pokrajini Aceh,objavili su u četvrtak državni mediji.
BANDA ACEH, 20. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Indonezijska vojska ubila je u zadnja dva tjedna najmanje 120 pobunjenika u pokrajini Aceh, objavili su u četvrtak državni mediji.

"U zadnja dva tjedna nismo imali izbora, morali smo ubiti najmanje 120 pobunjenika i oduzeti njihovo oružje", rekao je general Ryamizard Ryacudu za posjeta pokrajini Aceh, a prenijela je državna novinska agencija Antara.

Gotovo tri desetljeća Pokret za slobodni Aceh (GAM) bori se protiv indonezijskih vlasti. U sukobima je dosad poginulo oko dvanaest tisuća ljudi, uglavnom civila.

U četvrtak je čelnik indonezijskoga Crvenog križa za Aceh novinarima u Bandi Acehu rekao da Crveni križ nije dobio tijela pobunjenika još od tsunamija koji je krajem prošle godine u Acehu ubio 160 tisuća ljudi. Crveni križ obično prikuplja trupla ubijenih pobunjenika.

Predstavnik vojske optužio je separatiste za krađu humanitarne pomoći namijenjene onima koji su preživjeli katastrofu tsunamija.

U Acehu je oko 35 tisuća vojnika. Njih dvadeset tisuća djeluju kao snage sigurnosti, a petnaest tisuća radi s humanitarnom pomoći, rekao je general Ryacudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙