FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi potres jakosti 5.4 stupnja pogodio Aceh, nema žrtava

BANDA ACEH, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Stanovnici Banda Aceha,indonezijskog grada koji je prošlog mjeseca teško stradao u naletutsunamija, izašli su u ponedjeljak ujutro na ulice nakon što suponovno osjetili potres u kojem, prema prvim podacima, nije biložrtava ni veće materijalne štete.
BANDA ACEH, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Stanovnici Banda Aceha, indonezijskog grada koji je prošlog mjeseca teško stradao u naletu tsunamija, izašli su u ponedjeljak ujutro na ulice nakon što su ponovno osjetili potres u kojem, prema prvim podacima, nije bilo žrtava ni veće materijalne štete.

Veliki dijelovi grada koji se nalazi u pokrajini Aceh na sjeveru indonezijskog otoka Sumatre, uništeni su 26. prosinca u potresu jakosti 9.0 stupnjeva po Richteru i plimnom valu koji je uslijedio nakon potresa. Gotovo sve indonezijske žrtve prosinačke tragedije - gotovo 104 tisuće poginulih - nastradale su u pokrajini Aceh.

Potres u ponedjeljak ujutro bio je jakosti 5.4 stupnja po Richteru.

"Zasad nema izvješća o mogućim žrtvama, ali još uvijek prikupljamo podatke", rekao je voditelj indonezijskog meteorološkog ureda.

Američka seizmološka služba priopćila je da je epicentar potresa bio u podmorju 60 km jugozapadno od Banda Aceha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙