FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran neće dopustiti IAEA-i špijunažu vojnih postrojenja

TEHERAN, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Službeni Teheran nećedopustiti inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju(IAEA), koji su u srijedu stigli u Iran kako bi pregledali vojnikompleks Parchine, da "špijuniraju" iranska postrojenja.
TEHERAN, 12. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Službeni Teheran neće dopustiti inspektorima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), koji su u srijedu stigli u Iran kako bi pregledali vojni kompleks Parchine, da "špijuniraju" iranska postrojenja.

"Dopustili smo inspekciju našeg vojnog kompleksa, ali nećemo dopustiti nikakvu operaciju špijuniranja ili krađu infromacija iz naših vojnih postrojenja", rekao je glasnogovornik ekipe iranskih nuklearnih pregovarača Hossein Moussavian.

"Nije potrebno da inspektori uđu u postrojenja, dobili su odobrenje da pregledavaju izvana uz pomoć svoje opreme", dodao je.

Nešto ranije agencija Irna je objavila da su inspektori IAEA stigli u Iran u srijedu i da će ostati tjedan dana te tom prilikom posjetiti Parchine (u četvrtak) kako bi izvršili preglede.

Parchine je ogroman vojni kompleks smješten oko 30 kilometara jugoistočno od Teherana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙