FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječki pritvorenici i dalje odbijaju zatvorsku hranu

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Polovica pritvorenika riječkogzatvora već četvrti dan odbija uzimati zatvorsku hranu jer jenezadovoljna radom riječkog Županijskog suda, doznaje se uMinistarstvu pravosuđa.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Polovica pritvorenika riječkog zatvora već četvrti dan odbija uzimati zatvorsku hranu jer je nezadovoljna radom riječkog Županijskog suda, doznaje se u Ministarstvu pravosuđa.

"Oko 70 pritvorenika riječkog zatvora i dalje odbija uzimati zatvorsku hranu jer smatraju da njihove slučajeve riječki Županijski sud presporo rješava te da su zbog toga predugo u pritvoru", kazao je Hini ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović.

Predsjednik riječkog Županijskog suda Veljko Miškulin izvijestio je da je s nezadovoljnim pritvorenicima danas dulje od dva sata razgovarao predstavnik riječkog suda.

"Ni nakon tih razgovora nije potpuno jasno koje su njihove glavne pritužbe i zašto odbijaju zatvorsku hranu jer se jedni žale na madrace, drugi na hranu, a treći na duljinu pritvora", kazao je Miškulin, dodavši kako takvo ponašanje pritvorenika "zbunjuje i otežava rješavanje situacije". Kazao je da nezadovoljnici hranu trenutno kupuju u zatvorskoj kantini.

Objasnio je da većinu nezadovoljnih čine pritvorenici protiv kojih se već vode sudski postupci na riječkom sudu. Najveći dio njih optužen je teška kaznena djela, neki i za ubojstva, a većina za zlouporabu opojnih droga, odnosno trgovanje drogama, dodao je.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović kazao je, pak, da se pritvorenici nisu žalili na zatvorske uvjete.

"Dnevni život u zatvoru odvija se normalno i nikakvih zamjerki na uvjete u zatvoru i osoblja nismo primili", kazao je.

U riječkom zatvoru trenutno je 140 pritvorenika i zatvorenika. Damjanović priznaje da je to nešto više od optimalnog, s obzirom na kapacitete, no tvrdi da su pritvorenicima i zatvorenicima osigurana sva prava koja im pruža zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙