FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kairu otvorena izložba "Izazov kravate"

ZAGREB/KAIRO, 13. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsku izložbu "Izazovkravate" otvorili su sinoć u prestižnoj galeriji Horizon I, u središtuKaira, direktor Odjela za likovnu umjetnost u egipatskom ministarstvukulture Ahmed Nawar i hrvatski veleposlanik Ivica Tomić.
ZAGREB/KAIRO, 13. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatsku izložbu "Izazov kravate" otvorili su sinoć u prestižnoj galeriji Horizon I, u središtu Kaira, direktor Odjela za likovnu umjetnost u egipatskom ministarstvu kulture Ahmed Nawar i hrvatski veleposlanik Ivica Tomić.

Izložbu koja je pobudila znatan interes kairske javnosti priredili su zagrebačka neprofitna udruga Academia Cravatica, Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, egipatsko ministarstvo kulture i hrvatsko veleposlanstvo u Egiptu.

Prigodnim govorom okupljenima obratio se Enes Quien, član stručnoga žirija izložbe.

"Izazov kravate" obuhvaća šezdesetak radova, u raznim likovnim tehnikama, a uz radove pedesetak hrvatskih umjetnika, svoje radove su predstavila i tri egipatska umjetnika.

Izložba će biti otvorena u Kairu do 22. siječnja, a nakon toga bit će postavljena u Aleksandriji.

Otvorenju izložbe nazočni su bili mnogi veleposlanici, ugledni egipatski umjetnici i dužnosnici egipatskog ministarstva kulture.

Izložba "Izazov kravate", koja promovira Hrvatsku kao domovinu kravate, privukla je velik interes i elektroničkih medija te je otvorenje izložbe snimalo 11 televizijskih postaja, uključujući dva egipatska nacionalna programa i dva satelitska programa te Hrvatsku radioteleviziju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙