FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 11. siječnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) utvrdili su dva slučaja gripe na području Čakovca, što je prvi znak da je gripa stigla u Hrvatsku, izjavila je voditeljica službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a Ira Gjenero Margan. Riječ je o gripi tipa A. Epidemija gripe trenutno je najjača u Španjolskoj i Belgiji, dok se u ostalim dijelovima Europe bilježe pojedinačni slučajevi ili manja grupiranja.

ZAGREB - Ina je od ponoći podigla cijene benzinskim gorivima, a snizila cijene dizelskim gorivima. Kako je objavio HTV, najviše je poskupio Super 98 čija je nova cijena veća za 2,1 posto i stoji 7,36 kuna. Ostala benzinska goriva poskupjela su za manje od 1 posto. Cijene dizelskih goriva snižene su u prosjeku za 2,3 posto. Nova cijena eurodizela je 6,4 kune, a dizela 5,91 kuna. Za 3,7 posto jeftinije je i loživo ulje ekstra lako i stoji 3,35 kuna.

ZAGREB - U Hrvatskoj je, prema podacima Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, oko 22 tisuće korisnika širokopojasnog Interneta, dok ih je krajem 2003. bilo tek 4.400. Širokopojasni pristup Internetu omogućava znatno brže korištenje Interneta i učitavanje Internet sadržaja, odnosno brzi prijenos podataka. Državni tajnik za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić ističe da je T-Hrvatski telekom, na traženje Vlade, u plan za 2005. uvrstio cilj postizanja 100 tisuća korisnika širokopojasnog pristupa Internetu.

ZAGREB - Potporu osiguranja od mogućih šteta u poljoprivrednoj proizvodnji, ribarstvu i šumarstvu, prema podacima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, koristi manje od 6.000 poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost koju je Ministarstvo isplatilo je viša od 14,5 milijuna kuna, a vrijednost uplaćenih premija po policama osiguranja premašila je 60 milijuna kuna.

ZAGREB - Hrvatski Crveni križ priopćio je da je do danas prikupio gotovo 6,5 milijuna kuna za pomoć stanovništvu stradalom od potresa i tsunamija u jugoistočnoj Aziji. Najveći donator je hrvatska Vlada s uplaćenih četiri milijuna kuna te kompanija Ericsson Nikola Tesla s uplaćenih milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙