FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - "Krist je jedini temelj Crkve"geslo je ovogodišnje 21. molitvene osmine za jedinstvo kršćana koja ćese održati od 18. do 24. siječnja u Zagrebu i 11 gradova u Zagrebačkojnadbiskupiji, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare uNadbiskupskom duhovnom stolu.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - "Krist je jedini temelj Crkve" geslo je ovogodišnje 21. molitvene osmine za jedinstvo kršćana koja će se održati od 18. do 24. siječnja u Zagrebu i 11 gradova u Zagrebačkoj nadbiskupiji, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Nadbiskupskom duhovnom stolu.

Molitvena osmina otvara se sutra u 19 sati u evangeličkoj crkvi Krista Kralja u Zagrebu, a središnje ekumensko slavlje ove se godine održava 23. siječnja u baptističkoj crkvi u Radićevoj 30.

Predsjednik Povjerenstva Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog biskup Vlado Košić izrazio je zadovoljsvo održavanjem ovih godišnjih susreta koji pridonose jačanju zajedništva među kršćanima, posebice ekumenizmu i jačem dijalogu.

Tajnik Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj Željko Mraz rekao je da je Isus Krist u temeljima crkava koje sudjeluju u molitvenoj osmini, učvršćuju vjeru u Krista i potiču bolje kršćansko služenje u svijetu.

O važnosti molitvene osmine govorio je i Branko Berić u ime Evangeličke crkve u Hrvatskoj.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙