FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjio se broj riječkih pritvorenika koji odbija zatvorsku hranu

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Broj pritvorenika koji u riječkomzatvoru od kraja prošlog tjedna odbija zatvorsku hranu smanjio se sa70-ak na 20-ak, a zatvor će do povratka upravitelja s bolovanjaprivremeno voditi upravitelj splitskog zatvora, izvijestila je danasUprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Broj pritvorenika koji u riječkom zatvoru od kraja prošlog tjedna odbija zatvorsku hranu smanjio se sa 70-ak na 20-ak, a zatvor će do povratka upravitelja s bolovanja privremeno voditi upravitelj splitskog zatvora, izvijestila je danas Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa.

Polovica svih pritvorenika riječkog zatvora zatvorsku je hranu počelo odbijati u petak, 14. siječnja, jer su nezadovoljni radom riječkog Županijskog suda, uvjetima smještaja i, kako tvrde, prenapučenosti u zatvoru.

Uprava za zatvorski sustav izvijestila je da su pritvorenici sa svojim pritužbama jučer upoznali službenike Ministarstva pravosuđa koji su stigli iz Zagreba, a o svemu je obaviještena i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav Ivan Damjanović je, pak, upravitelja splitskog zatvora privremeno premjestio da vodi riječki zatvor jer je tamošnji upravitelj na bolovanju.

Po tvrdnjama predsjednika riječkog Županijskog suda Veljka Miškulina većinu nezadovoljnih čine pritvorenici protiv kojih se već vode sudski postupci na riječkom sudu.

U riječkom zatvoru trenutno je oko 140 pritvorenika i zatvorenika, a Damjanović je ovih dana priznao da je to nešto više od optimalnog, s obzirom na kapacitete. No, ustvrdio je da su pritvorenicima i zatvorenicima osigurana sva prava koja im pruža zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙