FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrhovni sud odbio žalbu Kima

SEOUL, 14. siječnja (Hina/Reuters) - Vrhovni sud u Seoulu odbio ježalbu dopredsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i jednog odčelnika Južnokorejskog olimpijskog odbora, Kim Un-yonga, koji je zbogkorupcije i financijskih malverzacija osuđen na dvije godine zatvora i760.000 dolara kazne.
SEOUL, 14. siječnja (Hina/Reuters) - Vrhovni sud u Seoulu odbio je žalbu dopredsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i jednog od čelnika Južnokorejskog olimpijskog odbora, Kim Un-yonga, koji je zbog korupcije i financijskih malverzacija osuđen na dvije godine zatvora i 760.000 dolara kazne.

Kim je prvotno osuđen na 2.5 godina zatvora, međutim nakon prve žalbe kazna mu je umanjen za šest mjeseci. Odluka Vrhovnog suda je konačna i jedan od najmoćnijih južnokorejskih sportskih dužnosnika mora u zatvor.

Kim je uhićen prije godinu dana nakon što ga je optužio član južnokorejskog parlamenta Kim Yong-hak za uzimanje mita. Istrage je pokazala kako je Kim uzimao mito, a bio je i povezan s velikim skandalom koji je potresao MOO kada je otkriveno kako su neki članovi dobili skupe darove i brojne usluge za glas koji su dali Salt Lake City u utrci za domaćina zimskih olimpijskih igara 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙