FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 19. siječnja

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 19. siječnja.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 19. siječnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje redovno zasjedanje i 12. sjednicu na kojoj će raspraviti i donijeti dokumente vezane za pregovore o ulasku Hrvatske u EU. Planirano je da te dokumente Sabor donese već u ovom, prvom tjednu rada. Kako su se dan prije saborske sjednice dogovorili premijer Ivo Sanader i čelnici parlamentarnih stranaka, Hrvatski sabor trebao bi usvojiti deklaraciju o pristupanju Hrvatske EU, zajedničku izjavu Vlade i Sabora o suradnji u vođenju pregovora, te odluku o osnivanju Nacionalnog odbora za praćenje pregovora. Sjednica će početi uobičajenim "aktualnim prijepodnevom". Nakon jednomjesečnog odmora zastupnike očekuje puno posla što potvrđuje i predloženi dnevni red od 60-ak točaka (zgrada Hrvatskog sabora, Trg sv. Marka 6 u 9,30 sati).

RIJEKA - Nastavak 1. sjednice Komisije za procjenu cjelovitosti Studije o utjecaju na okoliš projekta "Družba Adria" na kom će se raspraviti dio Studije o balastnim vodama i ribarstvu (hotel Transadria, Riva Boduli 1 u 9,30 sati). Prvu sjednicu Komisija održava u četiri dijela. Počela je 17. siječnja u Zagrebu, gdje je raspravljala o dijelu Studije koji odnosi na kopneni dio jadranskog naftovoda, a jučer je u Malinskoj na otoku Krku razmatrala dio o terminalu u Omišlju i njegovu utjecaju na turizam. Studija ima oko 1500 stranica, a za Janaf ju je izradio Rudarsko -geološko -naftni fakultet iz Zagreba i Institut za oceanografiju i ribarstvo u Splitu i njegova ispostava u Dubrovniku. Članovi Komisije imali su ozbiljne primjedbe na dosad raspravljene dijelove.

ZAGREB - Stranka liberalnih demokrata - Libra održat će konferenciju za novinare na temu ujedinjenje Libre i HNS-a. Bit će riječi o dosadašnjem tijeku tog procesa kao i o predstojećem saboru ujedinjenja dviju stranka koji je zakazan za 6. veljače (stranačke prostorije, Teslina 8 u 11 sati).

ZAGREB - U Hrvatskom narodnom kazalištu bit će održana konferencija za novinare u povodu dramske premijere "Korupcija u palači pravde" Uga Bettija (u 14,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙