FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radoš: splitski ogranak Libre postupio grabežljivo, protustatutarno, neliberalno

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Splitski ogranak Libre postupio jegrabežljivo, protustatutarno, protuzakonito i neliberalno, a sve udogovoru s vrhom LS-a, komentirao je predsjednik Libre Jozo Radošodluku splitskog ogranka te stranke da se, protivno volji stranačkihtijela, priključi LS-u.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Splitski ogranak Libre postupio je grabežljivo, protustatutarno, protuzakonito i neliberalno, a sve u dogovoru s vrhom LS-a, komentirao je predsjednik Libre Jozo Radoš odluku splitskog ogranka te stranke da se, protivno volji stranačkih tijela, priključi LS-u.

Najavljujući raspuštanje splitskog ogranka do kraja tjedna, Radoš je Hini kazao, kako će, bude li potrebno, pokrenuti i postupak isključenja neposlušnih članova iz stranke.

"Nadam se da do toga ipak neće doći, te da će oni sami napustiti Libru", kazao je Radoš, kojemu posebno smeta najava splitskih libraša da će LS-u "u miraz" donijeti i stranačku blagajnu te Librine prostorije.

"Za mene je ta priča završena. Oni mogu napustiti Libru i osnovati novu stranku, ali Librina imovina nije njihova i oni ju sobom ne mogu odnijeti"; kazao je.

Radoša, osim vlastitih članova, brine i ponašanje LS-a, s kojim Libra na državnoj razini ima koalicijski ugovor.

"Unatoč tomu, oni s pojedinim našim ograncima potpisuju nezakonite sporazume i to je način na koji potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić u politiku uvodi kategoriju morala, o čemu je govorio posljednjih dana", rekao je Radoš najavljujući da će njegova stranka najvjerojatnije raskinuti koaliciju s LS-om.

Središnjici Libre, uz one u Splitu, poslušnost otkazuju i članovi iz Međimurja koji, nezadovoljni planiranim ujedinjenjem stranke s HNS-om najavljuju napuštanje Libre i osnivanje vlastite regionalne stranke.

"Ako bi zbilja došlo do ujedinjenja s HNS-om, najvjerojatnije ćemo se odvojiti i na lokalne izbore izići kao nova regionalna stranka. No, legalisti smo i pričekat ćemo ujedinjenje, a dok Libra postoji ostat ćemo njezini članovi", rekao je Hini predsjednik međimurskog ogranka Željko Pavlic.

Radoš ipak ne očekuje veće potrese u stranci. "Sabor ujedinjenja s HNS-om koji će se održati 6. veljače, sasvim će sigurno proći bez većih poteškoća", uvjeren je Radoš, a njegovo mišljenje dijeli i glasnogovornik HNS- a Boris Blažeković.

U LS-u međutim očekuju da će, nakon splitskog ogranka, stranci pristupiti Librini članovi i u drugim sredinama.

"Ono što se dogodilo u Splitu dobra je poruka da s LS-om mogu surađivati na ravnopravnim osnovama za razliku od HNS-a, uz kojeg će Libra izgubiti ime i tradiciju", ocijenio je Zlatko Kramarić.

Kramarić tvrdi da je nezadovoljstvo predstojećim ujedinjenjem s HNS-om u Libri veliko te da o prelasku u LS nakon Splićana razgovaraju i libraši u drugim gradovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙