FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URSH traži hitan sastanak sa Sanaderom u vezi Strukovnih kolektivnih ugovora

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Nezadovoljna Vladinom podrškomzahtjevu za poništenjem Strukovnog kolektivnog ugovora (SKU) zaliječnike i stomatologe, Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH)zatražila je danas hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom oproblematici SKU-a.
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Nezadovoljna Vladinom podrškom zahtjevu za poništenjem Strukovnog kolektivnog ugovora (SKU) za liječnike i stomatologe, Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) zatražila je danas hitan sastanak s premijerom Ivom Sanaderom o problematici SKU-a.

URSH oštro prosvjeduje protiv Vladina naloga Državnom odvjetništvu da podupre zahtjev dvaju zdravstvenih sindikata za poništenjem SKU-a za liječnike i ocjenjuje to miješanjem izvršne vlasti u pravosuđe, izjavio je predsjednik URSH-a Boris Kunst na konferenciji za novinare.

"Vlada treba objasniti zašto je sada protiv ugovora koji je prije samo par dana potpisala", rekao je Kunst istaknuvši da ni hrvatski niti međunarodni zakoni ne zabranjuju sklapanje SKU-a.

URSH traži razgovor sa Sanaderom o tome u roku 10 dana, inače će pokrenuti prosvjedne aktivnosti, a za početak će sindikalni čelnici doći pred Banske dvore, najavio je Kunst.

Hrvatski liječnički sindikat ima bezrezervnu potporu ostalih sindikata državnih i javnih službi udruženih u URSH, koji okupljaju oko 30.000 članova.

Vlada je popustila pritisku pet ostalih sindikalnih središnjica koje se protive zaključivanju SKU-a, no ona ne bi smjela prihvaćati zahtjeve dijela sindikata na štetu drugih sindikata.

SKU za liječnike nailazi na takav otpor jer u Hrvatskoj već 50 godina djeluju sindikati grana i djelatnosti pa se njihovi čelnici boje da će im se sindikati rascjepkati prema strukama, ocjenjuje Kunst.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙