FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Nadmoćna Mesićeva pobjeda

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Stjepan Mesić jučer je napredsjedničkim izborima u Hrvatskoj dobio i drugi mandat uvjerljivopotukavši izazivačicu Jadranku Kosor, piše Financial Times uponedjeljak uz ocjenu da je time nanijet i bolan udarac vladajućemHDZ-u.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Stjepan Mesić jučer je na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj dobio i drugi mandat uvjerljivo potukavši izazivačicu Jadranku Kosor, piše Financial Times u ponedjeljak uz ocjenu da je time nanijet i bolan udarac vladajućem HDZ-u.

Poraz Jadranke Kosor bolno je neugodan za vladajući HDZ, piše list ističući da je Jadranka Kosor ostvarila vrlo slab izborni rezultat od 34 posto glasova. Kampanja Jadranke Kosor vrlo je malo utjecala na glasače uvelike stoga što mnogi drže da je Mesić već ostvario njeno glavno predizborno obećanje o približavanju Hrvatske članstvu u Europskoj uniji, ocjenjuje list i ističe da se Mesiću pripisuje zasluga da je u prvom predsjedničkom mandatu ukinuo "gotovo autoritarni režim svog prethodnika Franje Tuđmana" i "nakon balkanskih ratova raščistio put Hrvatskoj za povratak u glavnu struju europskih političkih tokova".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙