FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Il Piccolo: Mesić nadmoćno pobijedio

ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Stjepan Mesić pobijedio jehrvatskim predsjedničkim izborima dok je Jadranka Kosor pretrpjeladvostruki poraz jer nije uspjela dobiti ni 35 posto glasova koliko jenjena stranka HDZ osvojila na posljednjim parlamentarnim izborima,piše tršćanski Il Piccolo.
ZAGREB, 17. siječnja 2005. (Hina) - Stjepan Mesić pobijedio je hrvatskim predsjedničkim izborima dok je Jadranka Kosor pretrpjela dvostruki poraz jer nije uspjela dobiti ni 35 posto glasova koliko je njena stranka HDZ osvojila na posljednjim parlamentarnim izborima, piše tršćanski Il Piccolo.

Tršćanski list piše da je veliku ulogu u izbornoj pobjedi Stjepana Mesića imala to što je tijekom prvog predsjedničkog mandata Hrvatskoj vratio reprezentativnije lice na međunarodnoj pozornici. Upravo je njegov izbor pokrenuo prave energije iz kojih je rođena želja Zagreba da se priključi Europskoj uniji, piše list bilježeći i da je u ovoj predizbornoj kampanji i Jadranka Kosor izraženo zagovarala euroatlantsko opredjeljenje Hrvatske. Međutim, nastavlja list, proces obnove unutar hrvatske desnice koji je pokrenuo premijer Ivo Sanader još se mora "slegnuti u svijesti zemlje".

Il Piccolo u članku o Mesićevoj izbornoj pobjedi podsjeća i na Mesićevo obećanje talijanskom predsjedniku Ciampiju da će na proljeće u Istri organizirati trojni sastanak Hrvatske, Italije i Slovenije kako bi se simbolički zaključile rasprave o dva svjetska rata u kojima su se tri naroda našla na suprotnim stranama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙