FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV-ovo prvo nalazište nafte u Iranu

BEČ, 18. siječnja 2005. (Hina) - Austrijska naftna kompanija OMVobjavila je da je otkrila svoje prvo nalazište nafte u zapadnom Iranu,u regiji Zagros.
BEČ, 18. siječnja 2005. (Hina) - Austrijska naftna kompanija OMV objavila je da je otkrila svoje prvo nalazište nafte u zapadnom Iranu, u regiji Zagros.

Testiranje nalazišta pokazalo je da prosječan protok iznosi 1.040 barela dnevno. Kako su objavili iz OMV-a, to nalazište prvo je koje će OMV crpiti iz Mehr istraživačkog bloka. Taj blok je veličine oko 2.500 kvadratnih kilometara, u dubinu seže do 4.148 metara.

U ovoj godini OMV planira istraživačke platforme na još dvije lokacije u istom bloku, kako bi definirali veličinu naftnog polja. OMV je u iranskoj regiji Zagros prisutan od 2001.

Iz OMV-a su također izvijestili kako im je dodijeljen i udio u istraživačkoj licenci od pet novih istraživačkih blokova na Farskim otocima. OMV će biti dio zajedničkog pothvata ChevronTexaco-a, Statoila i DONG-a, u kojem će tijekom idućih nekoliko godina zajedno pretraživati regiju u potrazi za naftom i plinom. Najveći udio među partnerima ima ChevronTexaco, 40 posto, Statoil ima 30, DONG 20. a OMV 10 posto.

Pet blokova ukupne veličine od oko 686 četvornih kilometara nalaze se u Farsko - Šetlandskom kanalu, kako navode iz OMV-a, obećavajućoj regiji gdje je na strani koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu nedavno pronađeno veliko nalazište ugljikovodika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙