FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: Osmorica militanata optužena za potporu terorističkom napadu na SAD u rujnu 2001.

MADRID, 18. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Španjolski istražni sudacBaltasar Garzon podignuo je u ponedjeljak optužnicu protiv osamislamskih militanata, koje se tereti da su pružili logističku potporukoordinatoru terorističkih napada na Sjedinjene Države 11. rujna2001.
MADRID, 18. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Španjolski istražni sudac Baltasar Garzon podignuo je u ponedjeljak optužnicu protiv osam islamskih militanata, koje se tereti da su pružili logističku potporu koordinatoru terorističkih napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2001.

Navodi se da su osmorica optuženih osigurali lažne dokumente i isprave koordinatoru terorističkog napada Ramziju bin al-Shaibahu i drugim članovima al-Qaedae povezanima s napadom na SAD 11. rujna 2001. Ramzi bin al-Shaibah nalazi se u pritvoru u Sjedinjenim Državama.

Od osmorice optuženih, španjolskim su vlastima dostupna sedmorica, dok je Tahar Ezirouali u bijegu. Sudac Garzon je šestorici odredio pritvor do početka suđenja, a jedan od optuženih, Španjolac Francisco Garcia Gomez, pušten je na slobodu uz jamčevinu od 20.000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙