FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba crteža Brace Dimitrijevića

RIJEKA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Izložba akvareliranih crteža BraceDimitrijevića iz njegova ciklusa "Tryptichos post historicus" otvorenaje večeras u galeriji "Mali salon" Rijeci.
RIJEKA, 18. siječnja 2005. (Hina) - Izložba akvareliranih crteža Brace Dimitrijevića iz njegova ciklusa "Tryptichos post historicus" otvorena je večeras u galeriji "Mali salon" Rijeci.

Izložba je otvorena u sklopu 16. međunarodne izložbe crteža koja se održava u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka kao druga samostalna izložba nakon one Tomislava Čeranića.

Ova izložba predstavlja studije za čuveni istoimeni ciklus instalacija koje Dimitrijević izvodi od sredine sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Instalacije se sastoje od tri elementa: posuđene izvorne slike, svakodenvnog predmeta i voća ili povrća. Jedinstvo ova tri elementa, kako je pojasnio sam autor, simbolizira sveukupnost svijeta kakav zanima umjetnika.

Uz izložene crteže, na izložbi je Dimitrijević izveo i jednu instalaciju iz ovog ciklusa sa slikom Romola Venuccija iz fundusa Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz Rijeke.

Braco Dimitrijević se rodio u Sarajevu 1948. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu a poslijediplomski studij je pohađao na St. Martin's School of Art u Londonu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u svjetskim muzejima i galerijama te vodećim međunarodnim smotrama suvremene umjetnosti. Živi u Parizu.

(Hina) xdsil yjn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙