FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BBC - Hrvatski ministar vanjskih poslova dao ostavku

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul podnio je ostavku nakon nedavnih optužbi za korupciju,što je on opetovano opovrgavao, izvješćuje u srijedu BBC, podsjećajućida je 49-godišnji diplomat i bivši veleposlanik u SAD-u u prosincupreživio izglasavanje nepovjerenja u parlamentu.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul podnio je ostavku nakon nedavnih optužbi za korupciju, što je on opetovano opovrgavao, izvješćuje u srijedu BBC, podsjećajući da je 49-godišnji diplomat i bivši veleposlanik u SAD-u u prosincu preživio izglasavanje nepovjerenja u parlamentu.

BBC također navodi da su se oporbene stranke protivile namjeri hrvatske vlade da Žužul bude na čelu pregovaračkog tima s Bruxellesom, te da je premijer Ivo Sanader dao naslutiti da njegov ministar neće voditi tim zadužen za pregovore o pristupu Hrvatske Europskoj uniji.

BBC se, pokušavajući dokučiti posljedice Žužulove ostavke, poziva na ocjenu analitičara za jugoistočnu Europu Gabriela Partosa koji tvrdi da je "u svakom slučaju, gubitak Žužula ozbiljan udarac Sanaderovoj ofenzivi šarmiranja međunarodne zajednice koja je usmjerena na pridruženje Hrvatske EU i NATO-u".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙