FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR: HTV marginalizirao dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

KOPRIVNICA, 17. siječnja 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida iudovica domovinskog rata djelatnika "Podravke" ocijenila jenedopustivim da se 15. siječnja-dan međunarodnog priznanja RepublikeHrvatske, u središnjoj informativnoj emisiji Hrvatske televizije (HTV)popratio tek uzgred, s nekoliko šturih rečenica, iako se taj datumsmatra jednim od najvažnijih u povijesti hrvatske države.
KOPRIVNICA, 17. siječnja 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica domovinskog rata djelatnika "Podravke" ocijenila je nedopustivim da se 15. siječnja-dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u središnjoj informativnoj emisiji Hrvatske televizije (HTV) popratio tek uzgred, s nekoliko šturih rečenica, iako se taj datum smatra jednim od najvažnijih u povijesti hrvatske države.

Udruga UBIUDR u današnjem priopćenju naglašava kako je HRT istog dana, 15. siječnja, "u potpunosti ignorirao" i obljetnicu mirne integracije hrvatskog Podunavlja u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske, koja se dogodila 15. siječnja 1998.

Riječ je, navodi se u priopćenju, "o ništa manje važnoj obljetnici koja je ujedno i najuspješnija mirovna misija Ujedinjenih naroda".

Udruga branitelja, invalida i udovica domovinskog rata djelatnika koprivničke "Podravke" zaključuje kako HTV u svom programu "namjerno i svjesno marginalizira uglavnom sve što je povezano sa stvaranjem hrvatske države, odnosno borbom za neovisnost, za koju je tisuće Hrvata ubijeno, ranjeno, prognano i protjerano".

UBIUDR također ocjenjuje da se Hrvatska televizija u potpunosti okrenula komercijalizaciji i propagiranju političkih stranaka, a neprestano prešućuje obljetnice iz hrvatske povijesti, stradalnike Domovinskog rata, branitelje, udovice te prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

"Takva politika HRT-a mora prestati, tim prije što su već ranije nezadovoljstvo njenim programom javno iskazali Hrvatski sabor, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) i Matica hrvatska", navodi se u priopćenju UBIUDR-a te dodaje kako je "ova televizija dužna dostojno obilježiti svaku obljetnicu i važniji događaj vezan uz Domovinski rat".

U svome priopćenju, naslovljenom kao "otvoreno pismo javnosti" UBIUDR je zato pozvao udruge proizašle iz Domovinskog rata te sve državotvorne hrvatske građane da mu se pridruže u prosvjedu protiv programa HRT-a.

U priopćenju UBIUDR-a, koje je potpisao njegov predsjednik Mladen Pavković, također se traži da im u tome potporu pruži i Hrvatski sabor koji, kako se navodi, "u mnogome finacira ovaj program, koji je sve, ali najmanje hrvatski".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙