FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: Nemam informacija o rekonstrukciji Vlade

ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Zamjenica HDZ-ova predsjednika ipredsjednička kandidatkinja te stranke Jadranka Kosor danas jeodgovarajući na novinarske upite rekla da nema nikakvih informacija omogućoj rekonstrukciji Vlade.
ZAGREB, 5. siječnja 2005. (Hina) - Zamjenica HDZ-ova predsjednika i predsjednička kandidatkinja te stranke Jadranka Kosor danas je odgovarajući na novinarske upite rekla da nema nikakvih informacija o mogućoj rekonstrukciji Vlade.

Potvrdila je da se u Vladi razgovara o tome tko bi je mogao naslijediti na dužnosti ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti postane li predsjednica države i dodala da bi to trebala biti osoba koja bi nastavila njezin rad na istim načelima. To je, među ostalim, otvorenost ministarstva prema hrvatskim braniteljima koje štiti njihovo dostojanstvo i dosljedno provođenje novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji je stupio na snagu 1. siječnja.

Odgovarajući na novinarski upit na konferenciji za novinare, također je rekla kako se još ne vode konzultacije tko bi je u istom slučaju zamijenio na dužnosti potpredsjednice Vlade.

Ponovila je da se očitovala o ostavci ministra vanjskih poslova Miomira Žužula i da će se potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Andrija Hebrang očitovati o zdravstvenom stanju i daljnjim planovima.

Upitana o potpori predstavnika nacionalne manjine njezinoj predsjedničkoj kandidaturi u drugom izbornom krugu, Kosor je rekla da o tome svatko autonomno odlučuje, istaknuvši kako očekuje većinsku potporu birača i pobjedu na izborima.

HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji potporu su danas izrazili i predsjednik Stranke hrvatskih branitelja Željko Galeković, predsjednica Središnjeg odbora Zajednice udruga udovica i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Vjekoslava Garešin te predsjednik Hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata (HVIDRA) Josip Đakić.

Kosor je govoreći o učinjenome u proteklih godinu dana u resoru hrvatskih branitelja, podsjetila da je novi zakon po prvi puta donijet u konzultacijama sa braniteljima, a kojeg je, navela je, pohvalila i Svjetska veteranska federacija.

Navela je da je zakonom usvojen i institut najniže zaštićene mirovine, da su branitelji s 30 postotnim i većim tjelesnim oštećenjem oslobođeni participacije za zdravstvene usluge, da je produljen rok za priznavanje oboljelosti od PTSP-a na deset godina.

Dodala je da je zaposleno više od 2,5 tisuće hrvatskih branitelja, da su braniteljima reprogramirani HBOR-ovi krediti itd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙