FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena knjiga J. Colemana "Hijerarhija zavjerenika: Komitet 300"

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebački nakladnik Detecta objavioje prijevod knjige bivšega američkog obavještajnog časnika JohnaColemana "Hijerarhija zavjerenika: Komitet 300".
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Zagrebački nakladnik Detecta objavio je prijevod knjige bivšega američkog obavještajnog časnika Johna Colemana "Hijerarhija zavjerenika: Komitet 300".

"Dok sam radio kao profesionalni časnik tajne službe, često sam imao pristup vrlo povjerljivim dokumentima čiji je sadržaj bio neuobičajeno otvoren", navodi u predgovoru knjige John Coleman.

Ističe kako je, ogorčen onim što je vidio, krenuo u potragu za silom "koja kontrolira britansku i američku vladu i njima upravlja".

Obavještajni časnik Coleman nadalje navodi kako je nakon povratka u Sjedinjene Države "otkrio da su imena mnogih tajnih društava u Americi potpuno nepoznata" te da su "o onima, koja su možda i bila poznata, ljudi o njihovoj pravoj ulozi znali vrlo malo ili nimalo".

Knjiga "Hijerahija zavjerenika: Komitet 300" (348 str.) u devet poglavlja raščlanjuje ulogu tajnih društava u suvremenoj politici osvrćući se na neke posebne slučajeve, institucije kojima se provodi kontrola, bivše i sadašnje organizacije Komiteta 300 kao i one koje su izravno pod njegovom vlašću, posebne zaklade i interesne skupine, banke, odvjetnička društva i kuće, knjigovodstvo, reviziju, institucije Instituta Tavistock u SAD-u, popis bivših i sadašnjih članova Komiteta 300.

Na kraju knjige objavljena je bibliografija, sažetci i bilješke, tablica Komiteta 300, struktura masona i kazalo imena.

Američko izdanje knjige objavljeno je 1992. Hrvatsko izdanje knjige uredio je Antun Abramović, a knjigu je s engleskoga na hrvatski jezik prevela Neđeljka Batinović.

(Hina) xmk ysp

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙