FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Puno bolji odziv birača nego u prvom krugu

BEČ, 16. siječnja 2005. (Hina) - U Austriji je na drugi krugpredsjedničkih izbora u nedjelju izašlo 3.308 hrvatskih državljana,što je više nego dvostruko u odnosu na prvi krug prije dva tjedna,rečeno je u konzularnom odjelu Hrvatskog veleposlanstva u Beču.
BEČ, 16. siječnja 2005. (Hina) - U Austriji je na drugi krug predsjedničkih izbora u nedjelju izašlo 3.308 hrvatskih državljana, što je više nego dvostruko u odnosu na prvi krug prije dva tjedna, rečeno je u konzularnom odjelu Hrvatskog veleposlanstva u Beču.

Izbori su protekli mirno i u ugodnom ozračju u sedam austrijskih gradova: Beču, Grazu, Klagenfurtu, Feldkirchu, Innsburucku, Linzu i Salzburgu.

Prije dva tjedna na predsjedničke izbore izašlo je 1500 hrvatskih državljana. Prema podacima austrijskoga Ministarstva unutarnjih poslova iz 2004. u Austriji živi 60.203 Hrvata.

Pretpostavlja se da je veliki dio hrvatskih građana koji žive i rade u Austriji zbog blizine glasovao u domovini.

Austrijski mediji daju veliku pozornost hrvatskim predsjedničkim izborima. Posebice su elektronski mediji u nedjelju tijekom cijelog dana rječju i slikom opširno izvještavali o izborima, kandidatima te aktualnom političkom stanju u Republici Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙