FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski mediji o izborima za hrvatskog predsjednika

BEČ, 3. siječnja 2005. (Hina) - Austrijski mediji su proteklih danariječju i slikom opširno izvještavali o političkoj situaciji uHrvatskoj uoči predsjedničkih izbora a u ponedjeljak objavljuju kratkeinformacije uglavnom pod naslovom "Mesić ili Kosor- tko će biti budućipredsjednik Republike Hrvatske".
BEČ, 3. siječnja 2005. (Hina) - Austrijski mediji su proteklih dana riječju i slikom opširno izvještavali o političkoj situaciji u Hrvatskoj uoči predsjedničkih izbora a u ponedjeljak objavljuju kratke informacije uglavnom pod naslovom "Mesić ili Kosor- tko će biti budući predsjednik Republike Hrvatske".

Ističu da će se u drugom krugu izbora 16. siječnja odlučiti o novom predsjedniku: dosadašnjem Stjepanu Mesiću, kojeg su ovih dana svi austrijski mediji najavljivali kao favorita, ili potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor za koju ističu da bi mogla dobiti glasove svih konzervativnih predsjedničkih kandidata koji nisu uspjeli u prvom krugu. Ističu da je najveće iznenađenje izbora neovisni konzervativni kandidat Boris Mikšić. Dodaju da je odaziv birača bio vrlo mali.

Austrijski dnevni list "Kurier" navodi da je za većinu Hrvata prioritet pristup Hrvatske u Europsku uniju što očekuju da bi se moglo ostvariti u 2007. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙