FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Die Presse" smatra da Kosor unatoč loših rezultata ima izgleda

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Bečki dnevnik "Die Presse" u utorak,u osvrtu na protekli prvi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj,ocjenjuje da je kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor ostvarila slabrezultat, ali da unatoč tomu u drugi krug ne ulazi bez izgleda jerpostoji mogućnost da veliki dio desnoorijentiranih birača na krajusvoj glas da protivnici predsjednika Stjepana Mesića.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Bečki dnevnik "Die Presse" u utorak, u osvrtu na protekli prvi krug predsjedničkih izbora u Hrvatskoj, ocjenjuje da je kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor ostvarila slab rezultat, ali da unatoč tomu u drugi krug ne ulazi bez izgleda jer postoji mogućnost da veliki dio desnoorijentiranih birača na kraju svoj glas da protivnici predsjednika Stjepana Mesića.

No list istovremeno zaključuje da će HDZ-u zbog svog proeuropskog smjera koji uključuje i bezuvjetnu suradnju s Haaškim tribunalom, biti teško pridobiti naklonost nacionalističkog biračkog tijela.

List zaključuje da je srednjoročno moguće formiranje desnog političkog bloka u Hrvatskoj koji trenutno nema pravog predstavnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙