FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bot: Europa je prihvaćena kao partner u razrješenju sukoba na Bliskom istoku

DEN HAAG, 23. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Europa je danas "prihvaćenipartner" u pronalaženju rješenja za bliskoistočni sukob Palestinaca iIzraelaca, kazao je u četvrtak nizozemski ministar vanjskih poslovaBernard Bot čija zemlja trenutačno predsjeda Europskom unijom.
DEN HAAG, 23. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Europa je danas "prihvaćeni partner" u pronalaženju rješenja za bliskoistočni sukob Palestinaca i Izraelaca, kazao je u četvrtak nizozemski ministar vanjskih poslova Bernard Bot čija zemlja trenutačno predsjeda Europskom unijom.

"Kao i Izraelci i Palestinci, i Amerikanci su prihvatili Europu kao partnera u tom dijelu svijeta, kazao je Bot.

Prema njegovim riječima, nakon prvog susreta s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i ministrom vanjskih poslova Sylvanom Shalomom, rečeno mu je da se "Europa može miješati u cijelu stvar na bilo koji to način želi, ali mi ćemo uvijek slušati Amerikance".

No, pet mjeseci poslije, prisjeća se Bot u razgovoru za AFP, "stvari su se promijenile i Izraelci su shvatili da ne mogu potpuno zaobilaziti Europu".

Bot je također rekao da će se i nakon završetka predsjedanja Europskom unijom Nizozemska nastaviti baviti bliskoistočnim problemom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙