FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Powell razgovarao s Peresom i Shalomom

vanjskih poslova Sylvanom Shalomom,priopćio je State Department.
Washington, 11. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell u utorak je razgovarao s izraelskim zamjenikom premijera Shimonom Peresom i ministrom vanjskih poslova Sylvanom Shalomom, priopćio je State Department.

Powell bi se u srijedu trebao sastati i s novim predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom, nakon što mu je jučer američki predsjednik George Bush u razgovoru čestitao na izbornoj pobjedi.

Glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher rekao je kako Powell tim susretima želi "olakšati napredak između dviju strana".

On je načelno pozitivnim ocijenio sigurnosni plan koji je u tijekom dana iznijela Palestinska samouprava, ali i naglasio kako se taj dokument i dalje proučava. "Pozdravljamo svaki napredak Palestinaca u nadzoru njihovih sigurnosnih službi, jer to smatramo bitnim čimbenikom u smanjenju nasilja, izgradnji institucija palestinske države i provedbi međunarodnog mirovnog plana", rekao je Boucher.

Projekt predviđa smanjenje broja palestinskih sigurnosnih službi s jedanaest na tri, što odavno traži međunarodna zajednica, a Abas je obećao učiniti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙