FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Dendi 21. stoljeća" u Gliptoteci HAZU-a

ZAGREB, 15. siječnja 2005. (Hina) - Izložba engleske muške mode "Dendi21. stoljeća - 21st Century Dandy", autora Christophera Brewarda iAlice Cicolini te dizajnera Andrewa Stafforda, otvorena je danas uGliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
ZAGREB, 15. siječnja 2005. (Hina) - Izložba engleske muške mode "Dendi 21. stoljeća - 21st Century Dandy", autora Christophera Brewarda i Alice Cicolini te dizajnera Andrewa Stafforda, otvorena je danas u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Autori su nastojali pokazati što je taj modni stil bio u prošlosti, a istodobno su načinili i njegovu današnju kategorizaciju - džentlmen, neomodernist, ležerna odjeća s tribina, slavni krojač, hokstonski dendi i novi Britanac. Svi ti stilovi mogu se vidjeti na lutkama odjevenim u muška odijela uglednih britanskih dizajnera.

Izložbe muške odjeće vrlo su rijetke jer - kad se govori o modi - obično se misli na glamur i žensku odjeću, istaknuo je Christopher Breward, dodajući kako vjeruje da će "Dendi 21. stoljeća" posjetitelje uvjeriti u suprotno.

Po njegovim riječima, dendi je spoj buntovnosti i elegancije, a kao muški modni stil uzor je odijevanju i ponašanju koji slave ljepotu.

Izložba, koja se može razgledati do 10. veljače, ostvarena je u suradnji British Councila, Gliptoteke HAZU i zagrebačkoga Tehnološko-tehničkog fakulteta. Za vrijeme izložbe bit će organizirana predavanja o modi i izložba mladih hrvatskih dizajnera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙