FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HLS poziva liječnike da ne izađu na referendum o Granskom kolektivnom ugovoru

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski liječnički sindikat (HLS)pozvao je danas liječnike i stomatologe da ne sudjeluju na referendumuo prihvaćanju Granskog kolektivnog ugovora za zdravstvo zakazanom za19. siječnja jer ne donosi cjelovito rješenje za hrvatske liječnike.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski liječnički sindikat (HLS) pozvao je danas liječnike i stomatologe da ne sudjeluju na referendumu o prihvaćanju Granskog kolektivnog ugovora za zdravstvo zakazanom za 19. siječnja jer ne donosi cjelovito rješenje za hrvatske liječnike.

Pozivu protiv sudjelovanja na referendumu priključio se i Hrvatski liječnički zbor.

HLS u priopćenju tvrdi da je GKU za zdravstvo nezakonit jer se u njemu nalazi odredba o doprinosu solidarnosti, što potkrepljuje mišljenjem državne tajnice za rad Vere babić. Ona navodi da je prilikom potpisivanja GKU-a bilo propusta jer je ugovor u dobroj vjeri trebao biti ponuđen na potpis i sindikatima koji nisu imali predstavnike u pregovaračkom odboru.

HLS ističe kako mišljenja dvaju ministarstava - zdravstva i gospodarstva, pokazuju da su razlozi zbog kojih Samostalni sindikat zdravstva i Strukovni sindikat medicinskih sestara prozivaju službene osobe ministarstava i druge sudionike socijalnog dijaloga, "isključivo novac i osobni probitak".

Zbog nedavnih izjava da HLS "opstruira referendum o GKU" i pokušava "legalizirati nezakoniti Strukovni kolektivni ugovor za liječnike" Liječnički će sindikat tužiti predsjednicu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vesnu Dejanović i predsjednicu Samostalnog sindikata zdravstva Spomenke Avberšek za koje smatra da su širile "lažne i uznemirujuće glasine".

HLS poziva državne institucije i Državno odvjetništvo da po službenoj dužnosti poduzmu sve kako bi spriječili "medijski pritisak dvaju sindikata na sudbenu vlast" budući da traje sudski postupak koji su dva sindikata pokrenula tražeći poništenje Strukovnog kolektivnog ugovora za liječnike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙