FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry se sastao sa Schroederom i Fischerom u Berlinu

BERLIN, 13. siječnja 2005. (Hina) - Bivši demokratski kandidat zaameričkog predsjednika i senator John Kerry boravio je u četvrtak uBerlinu gdje se sastao s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom injemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom, s kojima jerazgovarao o situaciji na Bliskom i Srednjem istoku.
BERLIN, 13. siječnja 2005. (Hina) - Bivši demokratski kandidat za američkog predsjednika i senator John Kerry boravio je u četvrtak u Berlinu gdje se sastao s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i njemačkim ministrom vanjskih poslova Joschkom Fischerom, s kojima je razgovarao o situaciji na Bliskom i Srednjem istoku.

Posjet senatora Kerryja nije bio najavljen medijima, a do njega je došlo nakon što je Kerry prije toga sudjelovao u nadgledanju palestinskih predsjedničkih izbora. Bivši kandidat za predsjednika SAD-a izvijestio je Schroedera i Fischera o ishodu brojnih razgovora koje je vodio u palestinskim područjima, Egiptu i ostalim zemljama regije.

Kancelar Schroeder iznio je tom prilikom mišljenje da je mirno rješenje bliskoistočnog sukoba ključ za postizanje trajnog mira u regiji, a to je, po njegovim riječima, moguće postići samo uz pomoć Sjedinjenjenih Američkih Država.

Kako je priopćio američki veleposlanik u Berlinu Daniel Coats, Kerry je Berlin posjetio u svojstvu senatora, a ne privatno kako su javili neki mediji.

Kerry je dio svog djetinjstva pedesetih godina proveo u Berlinu, gdje je njegov otac radio kao diplomat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙