FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: Hrvatska - SAD 34:26

MELBOURNE, 7. siječnja (Hina) - U utakmici prvog kola Olimpijskogturnira gluhih u Melbourneu rukometaši Hrvatske su svladali SAD sa34:26 (20:11). Pred 250 gledatelja u dvorani MSAC sudili su Gavrilovic(Australija) i Zubek (Češka).
MELBOURNE, 7. siječnja (Hina) - U utakmici prvog kola Olimpijskog turnira gluhih u Melbourneu rukometaši Hrvatske su svladali SAD sa 34:26 (20:11). Pred 250 gledatelja u dvorani MSAC sudili su Gavrilovic (Australija) i Zubek (Češka).

HRVATSKA: Šagovac, Havić, Jusić, Bašić 8 (2), Feljan 1, Švec, M. Lušić 6, Stanišić, Jukić 4, Mažuran 2, Naumovski 2, Barešić 3, Pajić 6 (1), O.Lušić 2.

SAD: Kovacs, Jaraschow, Moore 2, Chan 3, Kolcun 2, Bibb, Tropp 2, Bergan 7 (6), Woosley 6 (1), Etkie 1, Biskupiak 3.

SEDMERCI: Hrvatska 3 (3), SAD 8 (7)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, SAD 8.

"Tihi pakleni" su uvjerljivom pobjedom nad Amerikancima od 34:26 započeli nastup na 20. Deaflympicsu u Melbourneu, te pokazali da u Australiji namjeravaju obraniti zlatno odličje sa prošlih Igara u Rimu 2001. Reprezentacija je sa tri debitanta - 15-godišnji Oliver Lušić, Sabahudin Jusić i Pero Jukič, koji su prije utakmice dobili i posebna priznanja - u početnoj utakmici na turniru dokazala da je prvi favorit. Više se izbornik Vojo Bjegović pribojavao nervoze u prvoj utakmici negoli protivnika, jer se u maloj i za rukomet kakav se igrao neadekvatnoj dvorani okupilo 250 gledatelja - stotinu više od kapaciteta tribina, pa su mnogi australski Hrvati stajali na nogama.

Amerikanci nisu bili ravnopravan protivnik ni u početnim minutama, a njihov otpor je slomljen u periodu od 10. do 18. minute kada smo serijom od 8:3 došli do prednosti od 14:8, što je na poluvremenu naraslo do nedostižnih 20:11. Gotovo polovicu drugog dijela igrale su pričuve, izbornik Bjegović je iskušao sve igrače i odmarao prvu postavu pred odlučne utakmice sa Nijemcima i Dancima.

Najefikasniji hrvatski igrač bio je Mario Bašić sa osam pogodaka, Ivan Pajić je postigao šest, kao i kapetan i najstariji igrač Marijo Lušić, kome se ostvarila želja da na OI zaigra sa sinom Oliverom. Izuzetne zasluge za pobjedu ima i vratar Dean Šagovac sa ukupno 11 obrana, a treba naglasiti da zbog ozljeda mišića lista nisu igrali iskusni Damir Lončarić i Boris Gramnjak.

"Vrlo sam zadovoljan pokazanim u prvoj utakmici, a posebno mi je drago što su australski Hrvati, ali i ostali gledatelji vidjeli vrhunski rukomet od strane mojih igrača. Na početku se malo vidjela nervoza, ipak je ovo bila prva utakmica, no kasnije je sve išlo po planu, te sam u igru ubacio sve igrače. Ne potcjenjujemo nijednog protivnika, pa tako ni Tajvance, koji igraju za nas neugodnu 'poluzonu 3-3', a pogotovu nam neće biti lako sa Nijemcima", kazao je izbornik Bjegović, inače tajnik zagrebačkog Medveščaka.

U prvoj utakmici skupine Njemačka je pobijedila Tajvan sa 28:23 (15:10), a Hrvatska s Tajvancima igra u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙