FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Hrvatski i Norveški hidrografski instituti potpisali sporazum

SPLIT, 13. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski hidrografski institut iHidrografski ured Kraljevine Norveške potpisali su danas u SplituSporazum o suradnji na projektu za modernizaciju Hrvatskogahidrografskog instituta vrijedan dva milijuna eura.
SPLIT, 13. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatski hidrografski institut i Hidrografski ured Kraljevine Norveške potpisali su danas u Splitu Sporazum o suradnji na projektu za modernizaciju Hrvatskoga hidrografskog instituta vrijedan dva milijuna eura.

Sporazum su potpisali čelni ljudi Norveškoga i Hrvatskog hidrografskog instituta Frode Clepsvik i Zvonko Gržetić, a svrha projekta je uvesti nove tehnologije, metode prikupljanja i obradbe podataka te izradba navigacijskih karata u Hrvatskom hidrografskom institutu.

Gržetić je kazao kako je suradnja s Norveškom, jednom od najvećih pomorskih i hidrografskih sila, vrlo važna jer omogućuje Hrvatskom hidrografskom institutu prvi veći tehnološki napredak u zadnjih petnaest godina.

"Provedba tog projekta planirana je u dvije faze u iduće tri godine. Uspješno smo radili i radimo tako da sigurnost plovidbe na Jadranu nije upitna. Međutim, potrebno je drukčije, brže i bolje prikupljati i obrađivati podatke nego do sada te uvesti elektronička sredstva, pomorske navigacijske karte i priručnike", kazao je Zvonko Gržetić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙