FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi sastanak članova Tempus projekta Cro4Bologna

ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Rektorat Sveučilišta u Zagrebu bitće mjesto prvoga sastanka članova konzorcija Tempus projekta CroatianBologna Promoters Team (Cro4Bologna) koji će 14. i 15. siječnjadogovoriti plan rada i daljnje aktivnosti koje će se na zagrebačkomeSveučilištu provoditi u procesu prilagodbe europskoga visokog školstvapoznatoga kao Bolonjski proces.
ZAGREB, 13. siječnja 2005. (Hina) - Rektorat Sveučilišta u Zagrebu bit će mjesto prvoga sastanka članova konzorcija Tempus projekta Croatian Bologna Promoters Team (Cro4Bologna) koji će 14. i 15. siječnja dogovoriti plan rada i daljnje aktivnosti koje će se na zagrebačkome Sveučilištu provoditi u procesu prilagodbe europskoga visokog školstva poznatoga kao Bolonjski proces.

Tempus projekt Cro4Bologna odobrila je Sveučilištu u Zagrebu Europska komisija, navodi se u današnjem priopćenju Ureda za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta kojim je i najavljen taj sastanak.

Istaknuto je da je osnovni cilj projekta, koji traje godinu dana - od 1. prosinca prošle do 30. studenoga ove godine, primjena zahtjeva i uvjeta Bolonjskoga procesa unutar Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju kako bi se Sveučilište u Zagrebu priključilo Europskome području visoke naobrazbe (EHEA) te poboljšala suradnja na području visokoga obrazovanja u regiji.

Jedan od posebnih ciljeva toga projekta je pak uspostava Nacionalne grupe za promociju Bolonjskoga procesa od 12 članova .

Osim toga, posebni ciljevi su i dati Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) stručno znanje temeljeno na teoriji i praksi potrebno za razvojnu strategiju i smjernice u reformi visokoga obrazovanje te izmjena vještina i znanja s partnerima iz Europske unije (EU).

Koordinator projekta je prorektor za znanost i razvoj zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš, ugovarač Austrijska služba za razmjenu u području visokoga školstva. Ostali članovi konzorcija su predstavnici MZOŠ-a, sveučilišta u Rijeci, Splitu, Osijeku, Zadru i Dubrovniku te predstavnici nadležnih ministarstava iz Češke, Austrije i Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙